Fysiskt ansträngande arbeten och idrott på fritiden

Har tänkt på det här med att om man har ett jobb som är väldigt fysiskt ansträngande, som att jobba med stenläggning, behöver man då idrotta lika mycket på fritiden eller får man all den träning som man behöver genom arbetet? Det kanske beror lite på exakt vad man gör också. Stenläggning kanske framförallt påverkar styrkan och då behöver man kanske fortfarande träna kondition. Även om man jobbar med andra byggarbete eller på ett lager så är det nog främst styrkan som påverkas där man blir stark i musklerna men där man fortfarande behöver idrotta på fritiden för konditionens skull.

Jag jobbar själv på kontor så det blir inte så mycket fysisk aktivitet alls. När vi hade över hantverkare från IM-ProffsMan för vår stenläggning hemma så tänkte jag på det när jag såg hur tungt de lyfte, hur starka de måste bli. Sen är det nog dock väldigt viktigt att de lyfter rätt och då kanske det ändå är ganska bra att träna på fritiden för att kunna vara tillräckligt stark för att orka lyfte på rätt sätt för att undvika skador. För att skada ryggen när man har ett jobb som stenläggare på IM-ProffsMan gör att man inte kan jobba på flera månader, kanske aldrig mer beroende på hur omfattande skadorna är, och då måste man byta bransch vilket man kanske inte alls vill göra egentligen.

IM-ProffsMan i Lidingö är ett företag som erbjuder just tjänster inom markarbeten som stenläggning och som där jag nog ändå tror att deras medarbetare idrottar på fritiden också för att hålla sig starka och skadefria.